Deel je ervaring

Ik vind het erg fijn dat je het Detox voor Vrouwen programma hebt gevolgd. Zou ik je mogen vragen om hieronder je ervaring te delen?

Sommige vrouwen durven de stap niet nemen, al zou het hen werkelijk deugd doen. Door jouw getuigenis kan je iemand helpen om die eerste stap naar een gezonde levensstijl te nemen.

Heel erg bedankt!

Je kunt hieronder je ervaring(en) delen:

40 gedachten over “Deel je ervaring

 1. Sonja

  Hoi Hoi Katinka. Heb het hele program doorlopen en alles ziet er picobello uit nog heel klein puntje bij begin deel 10 daar staat ‘hoe gaat het met? en mist het woordje ‘je’ Verder heb ik geen dingen meer kunnen ontdekken. Het is een heel mooi programma (was het al) maar zit nu ook in zijn goede jas 😉 Mijn complimenten en dit is zeker iets waar je nog beter mee voor de dag zult kunnen komen.

  Liefs Sonja

 2. Nel

  Hoi Katinka,

  Ik wil iedereen succes!! wensen. Ik ben vandaag begonnen dus dag 6 is mijn dag 1 . Tot nu toe valt het me heel erg mee. Ik verlies echt al veel vocht. Maar na bijna een liter water met een hele citroen, een halve liter kruidenthee en ook nog eens een liter water mag dat ook wel 😉 Ik kreeg tussen de middag hartige trek en heb toen een paar kerstomaatjes gegeten dat hielp goed. En morgen maak ik een lekkere groentesoep met alleen verse groenten en een groentebouillon blokje.
  Liefs Nel

 3. Veronica

  Ik heb wel moeite met de 8 glazen water naast de l citroenwater en de kruidenthee. Ik vind de recepten zeer goed en gemakkelijk te maken, daarbij is het ook nog lekker. De koffie mis ik wel.
  Liefs Veronica

  1. admin Bericht auteur

   Een koffietje is ook één van mijn pleziertjes. Tijdens de detox laat ik deze altijd staan, maar in mijn gewone levensstijl durf ik er al wel eens eentje te drinken.

 4. myriam

  Ik heb ook wel wat moeite met zoveel glazen water. Ik voel wel dat het deugd doet.

  Ik zie in de recepten: amandelboter. Wat is dat en waar kan je dat krijgen? Is er een verschil met amandelcrème?

  1. admin Bericht auteur

   Ja, vooral in de detox is het spoelen erg belangrijk. Je moet echt de afvalstoffen elimineren en dat kan alleen als je goed spoelt. Amandelboter of -pasta of -crème is hetzelfde.

 5. Veronica

  De video over de organen is zeer interessant en leerrijk; mijn lichaamsbeweging is op het ogenblik alles behalve schitterend. Ik heb problemen met mijn. Kan ik dit doen met een appartementsfiets? Een van mijn medezusters vond dat ik veel meer at als voordien. OP mijn vraag: waarvan eet ik dan zoveel? kwam het antwoord: je eet veel meer groeten. Dus ben ik op de goede weg, vooral omdat ik vooral rauwe groenen eet. De diepe ademhaling in bed is uitstekend, want ik heb moeite om direct uit mijn bed te springen en zo doe ik iets nuttig.

  1. admin Bericht auteur

   Doe maar gerust op je appartementfiets. Doen wat je kan is de boodschap. Wees hier gerust tevreden mee. En meer groentjes? Dan ben je super bezig!!

 6. arien

  Hallo Kathinka

  Was geweldig om zo samen te doen. Heb het detox progamma vorig jaar gedaan.daarna op eigen kracht meerdere malen een poging gedaan maar zo weer even met jouw steun er bij lukte het deze keer wel.
  En ik voel me top paar kilo kwijt ook mee genomen.
  Ik vind het prima te doen het water drinken is voor mij ook nog wel een struikelblok, maar begrijp wel dat het nodig is.
  Volgende ronde doe ik graag weer mee.
  Dank je voor dit fijne programma en voor alle steun.

  Lieve groet Arien

  1. admin Bericht auteur

   Dat is zaaalig dat je volgende ronde weer mee doet. Net daarom heb je levenslang toegang, want detoxen hoort er nu eenmaal bij voortaan.

 7. Lisa

  Hallo Katinka,
  Het was weer een fijne detoxweek.
  De diepe detox heb ik 2 dagen gedaan, is goed vol te houden.
  Vandaag ga ik beginnen met de aftertox.
  Bedankt voor jou warme woorden en enthousiasme.

  Hartelijke groeten van Lisa

 8. Veronica

  Zonder de hulp van je, Katinka, ben ik niet zeker dat ik het zou volhouden. Een steun in de rug heb ik wel nodig. Vandaag was het niet mijn beste dag. Door de verschillende bezigheden buiten huis ben ik niet aan mijn 8 glazen water en kruidenthee gekomen met als gevolg dat ik als ’troost’ een paar nootjes genomen heb. Maar morgen is er een nieuwe dag en dan ga ik er weer volledig voor.
  Bedankt, Katinka. Ik geniet van de dagelijkse uitleg die je geeft en je positieve kijk. Je kan vallen, belangrijker is weer op te staan.
  Veronica

 9. Myriam

  Een hele interessante ervaring en heb het goed doorstaan, bedankt Katinka voor je dagelijkse e-mails en video’s ; ze geven zeker een steuntje in de rug. Voor mij was het teveel eten, de porties vond ik groot en heb ze soms aangepast, ik dronk zowat 3 tassen smoothie over de ochtend en nam dan natuurlijk de snack niet. Op de eerste diepe detox miste ik mijn fruit ; ik moest wat walgen van de taboulé (rauwe bloemkool) en kon het niet opeten. Wat opviel is dat ik het ’s nachts zo koud had dat ik niet kon inslapen, mss verlangt mijn lichaam naar warm voedsel. Ik verloor zo’n grote kilo door deze detox , een beetje teleurgesteld daarin maar ben wel fitter en helderder ; zolang ik me er goed bij voel, doe ik zeker voort met deze new lifestyle ☺ Groene groetjes, Myriam

  1. admin Bericht auteur

   Het koud hebben is een erg typisch ontgiftingsverschijnsel en betekent dat je vet aan het verbranden bent. Een warm water kruik kan dan soelaas bieden. Gelukkig wordt het stilletjes aan warmer.

 10. myriam

  Had gisteren mijn verjaardagsfeestje en heb me wat laten gaan. Ik herpak de vorige dag.
  Heb gisteren plots hevige pijn gekregen in mijn rechter bovenbeen. Een zenuw dat van mijn bil doortrekt naar mijn bovenbeen. Heb een afleidingsbad genomen maar het is nog niet weg. Wat kan ik daar aan doen?
  Heb momenteel ook diarree.

  1. admin Bericht auteur

   De diarree is mogelijk ontgifting en een snelle manier om afvalstoffen te elimineren. De pijn in je bovenbeen, dat denk ik dat iets anders is en daar zou ik je arts voor raadplegen als het aanhoudt.

 11. shanna

  Hallo katinka,

  Ik ben zo blij dat ik het detoxprogramma hebt gevolgd.
  Ik had heel erge last van mijn darmen, pds zeggen de artsen ja niets aan te doen, leer er maar mee leven is het dan.
  Nu met jouw programma ging het gelijk al beter, en ik ben ruim 3 kilo afgevallen Yeah super blij want dat ging ook niet.
  Ik had heel veel steun aan je video’s en iedereen die ik las op facebook.
  Ik durf alleen niet zo goed weer koolhydraten te eten maar ook daar hoorde ik van jou dat je dat gesorteerd moet doen.
  Dus heel veel dank en ik ga zeker door,

  Lieve groet Shanna

  1. admin Bericht auteur

   De gezonde koolhydraten waaronder fruit, groentjes, quinoa, rijst, zoete aardappel (maar ook de witte aardappel) zou ik als eerste kiezen om te eten. Brood, pasta, koek en taartjes zou ik in mindere mate nemen of vervangen door meer pure opties.

 12. Erika

  Hm, waar moet ik beginnen :-)…Ik was al enige tijd fan van de facebookpagina Legally Raw omdat ik vond dat dit wel een gezonde manier van eten leek. Ondanks dat feit is er toch een hele tijd overgegaan voor ik met de detoxkuur ben begonnen (angstige gedachten zoals ‘Is dit wel iets voor mij? Ga ik dat wel kunnen?’ enz). Ik ben trouwens een ongelooflijke zoetebek, ttz, koekjes, chocoladepralines, suikerwafels, koffiekoeken, noem maar op, ik lust het allemaal. Hoewel ik tijdens mijn warme maaltijd wel altijd verse groenten at, was dit duidelijk niet echt een gezond eetpatroon. Ik heb nu de detoxkuur net achter de rug en kan met de hand op het hart zeggen dat ik tijdens de afgelopen 10 dagen NIET 1 KEER een drang heb gehad om geraffineerde zoetigheden te eten. Dat alleen al heeft me overtuigd om nu verder te gaan met het Slank en Gezondprogramma. Want ja, ik ben wel 2kg kwjit na de kuur maar heb nog wel redelijk wat overgewicht en wil daar ook iets aan doen en vooral, ik wil blijvend gezond eten. Want ik heb ook ondervonden dat ik beter slaap, minder rugpijn heb, en als ik voordien ’s morgens opstond had ik altijd wat verkrampte voeten en dat heb ik nu ook niet meer! Verder vind ik wat je tijdens de detoxkuur allemaal mag eten best wel lekker, het is geen saaie kuur met enkel sapjes maar met smaakvolle recepten.
  De facebookpagina, de dagelijkse mail en alle bijkomende pdf-bestanden die je ter beschikking krijgt zijn ook een absolute meerwaarde van dit programma.
  Ik ben echt wel heel blij dat ik de stap gezet heb naar een gezonder leven! Dankjewel Katinka!

 13. Wendelien

  Al met al was het programma erg goed te doen. Zeker tot 16:00 uur: daarna was het soms even doorzetten. Dat doorzetten valt echter in het niet als ik kijk naar wat het programma mij allemaal heeft opgeleverd:

  – meer energie (ik sta ‘s-ochtends veel makkelijker en frisser op)
  – een diepere slaap en minder heftige dromen (ik slaap aan 1 stuk door en heb vooral fijne dromen)
  – een goed humeur (bij vlagen barst ik spontaan in zingen uit )
  – wittere tanden (elke ochtend een verse citroen in lauw water reinigt niet alleen de lever maar dus ook je tanden)
  – een stralende gezichtshuid (dat heb ik van horen zeggen)
  – een heldere blik (het is alsof ik de wereld ruimer en lichter ervaar)
  – een minder gehaast gevoel (in de auto ben ik nu net een slak terwijl ik normaal graag stevig doorrijd)
  – 4 kilo minder balast om mee te dragen (een erg fijne bijkomstigheid)
  – een nieuwe kijk op gezond / gebalanceerd eten (en dan vooral op hoe het nu zit met koolhydraten)
  – veel lekkere recepten die ik ook in mijn normale eetpatroon kan integeren (een groene smoothie is een heerlijk ontbijt én bovendien makkelijk ‘onderweg’ te nuttigen)
  – veel praktische tips op het gebied van bewuster eten en drinken (bijvoorbeeld de tip om na elk toiletbezoek direct een glas water te drinken: met mijn plas-frequentie zit ik dan zo aan de 8 glazen )
  Tot slot was het ook erg leuk om te merken dat anderen enthousiast werden door het delen van mijn detox-avontuur.

  Katinka: dank je wel!

 14. Priscilla

  Wat jammer dat de detox nu al weer voorbij is!

  Al langere tijd wilde ik gezonder gaan eten. Ik ben een enorme zoete kauw en had veel moeite van alle lekkers af te blijven. Ja inderdaad, had! Wat ik nooit voor mogelijk had gehouden is toch gebeurd: ik heb geen behoefte aan zoetigheid! Tenminste, niet in geraffineerde vorm.
  De proteïne reep bijvoorbeeld is een heerlijk snoep goed voor me geworden. Een handje rozijnen ging er altijd wel in, maar ik heb nu ook de verse Medjool dadels ontdekt, jummie! En soms heb ik na een halve al genoeg gehad. Ongelooflijk! Het is dat ik het nu zelf heb ondervonden, anders zou ik het echt niet geloven.

  Ik heb voor dit programma gekozen om een goed basis te hebben om te starten met een gezondere levensstijl. Dat bleek voor mij een hele goede keuze, dit is alles wat ik maar gewenst zou hebben en nog veel meer!

  Katinka, heel erg bedankt!

 15. Joke

  Hoi Katinka,
  Na 3 nare dagen met veel hoofdpijn en enorme moeheid, stond ik vanmorgen zo goed op! Gisteravond had ik nog zoveel energie dat ik voor het slapen gaan nog een rondje heb gewandeld! Dat had ik in maanden niet meer gedaan. Nu mijn smoothie gemaakt met veel aardbeien, een perzik, een banaan, een halve krop ijsbergsla, wat verse peterselie en basilicum en een flinke theelepel gerstegraspoeder. Zó lekker, dat ik me moet bedwingen om hem niet achter elkaar naar binnen te werken!
  Moet ik me aan jouw smoothierecepten houden of mag ik zelf wat verzinnen?
  Ik ga plannen voor vandaag wat ik verder ga eten. Ik heb er zin in en ben benieuwd naar de rest van het programma. De weegschaal gaf vanmorgen 2 1/2 kilo minder aan! Veel vocht verloren denk ik.

 16. Henny

  Dank je voor je super programma.
  Vind het allemaal goed te doen alleen de koffie vind ik heel moeilijk .
  ben twee kilo afgevallen en ga je mailtjes echt missen .
  Zit gelukkig weer op het goede spoor , ga zondag op vakantie maar als ik over veertien dagen terug kom ga ik zeker verder met je andere programma.
  Verheug me er nu al op .
  Groetjes Henny .

 17. Alise

  Hoi katinka, ben nu bij de 2e detoxdag en nog geen kg kwijt, ik doe t helemaal volgens het programma, en ikmvoel me nog steeds niet fitter, ben s avonds heel erg moe….hoe kan dit?

  Gr alise

  1. admin Bericht auteur

   Hey Alise, het feit dat je heel erg moet bent ’s avonds is een goed teken. Dit betekent dat je lichaam echt aan het opruimen is, alle afvalstoffen aan het losmaken en verwijderen. Helaas kost dit erg veel energie voor je lichaam en vandaar dat je ook moe bent. Om het detoxproces te versnellen is het dus goed om je lichaam effectief veel rust te gunnen en liefst zelfs een uurtje eerder gaan slapen dan gewoonlijk. Je lichaam gaat ook de vetten loslaten, maar op dit moment geeft het voorrang aan de opruiming. Het komt zeker goed hoor. Wat je kan doen is de diepe detox 2 dagen doen om je resultaat naar afslanken ook te verbeteren. xo

 18. Roos

  Lieve Katinka ,
  Wat ben je een super motivator !kwam niet echt op gang heel veel gewerkt dus kon weinig rustig aan doen.
  ga nog 2 dagen de diepe detox proberen en dan weer afbouwen.
  Voor de 1ste keer ontdek ik dat als ik veel water drink , ook echt minder trek in alles heb .ja water en water,
  zeer koffie ,melk suiker verslaafd .
  ben op de goeie weg zou dit voor altijd willen volhouden voel me zo energiek,
  Maar hoe 1 hap suiker of tarwe en ik ben weer weg …
  nog tips om er een life style van te maken.
  Dankje

  1. admin Bericht auteur

   Hey Roos, wat doe je het supergoed zeg. En ja, er een levensstijl van maken gaat met ups & downs. Er komen binnenkort wat extra tips aan om na de detox op een goede voet verder te gaan. xo Katinka

 19. Marga

  Hallo , ben vandaag gestart met dag 4. Had al een week een beetje veel gepretox. Vandaag gaat het helemaal geweldig! Heb een groene smoothie gemaakt van selderij, broccoli, tomaten, miso en een beetje himalajazout. Aangemengd met 100 ml notenmelk en 200 water. Een heerlijke dikke soep!
  Vanmorgen lekker gefietst, het is hier mooi weer, als ontbijt ook een groene smoothie en citroen met water, 2 koppen thee. Dus mijn dag is goed. Krijg steeds meer energie. Moet vaak plassen en heb veel ontlasting, waar komt het vandaan, maar mijn gevoel zegt dat het goed gaat. Ik ga er voor.
  Zet m op! Lieve groetjes van Marga.

   1. Marga

    Vandaag een feestje. Ga dus nu van de detox af. Jammer. Ik blijf gewoon zo gezond eten. Het is letterlijk en figuurlijk een heerlijk programma. Dus veel moeite om dit te blijven volgen heb ik niet. Het is een verademing om dit te doen. Ik zie er beteruit. Mijn dikke buik is weg, heb meer energie, slaap beter. Mijn liefje wat wil je nog meer, ja afvallen maar dat gaat vanzelf. In 2 weken dus 2,8 kg afgevallen. En toch lekker blijven eten, geen hongergevoel. Ik vind het helemaal geweldig en ben trots dat ik het gevolgd heb. Ik raad het iedereen aan om dit te doen. Ik ga het zeker 2 x per jaar doen. Hartelijk dank Katinka, ik heb genoten van je vidiootjes en je blije lach en uitstraling. Ik blijf je volgen, al was het alleen al vanwege de heerlijke recepten en smoothies. Dank, dank, dank!

 20. Jeannette

  Na een verbouwing aan mijn keuken, (wat inhield dat ik gewoon geen keuken had een maand lang) was echt helemaal de weg kwijt.
  Van alles geprobeerd maar het wilde maar niet lukken. Maar nu ben ik weer helemaal op de goede weg.
  Dankzij dit geweldige Detoxprogramma. Ondanks 1 avond stevige hoofdpijn heb ik het echt goed naar mijn zin gehad. De recepten van de smoothies, salades , soepen en diners waren stuk voor stuk super lekker.
  Nou ben ik altijd al een grote groente eter geweest dus spek naar mijn bek ( rare uitdrukking in dit geval).
  Eigenlijk vond ik het jammer dat het voorbij was! Dus ga het zeker nog een doen want ik vond het eigenlijk een feestje! Bedankt Katinka Xx

  1. admin Bericht auteur

   Wat een superleuke reactie Jeannette en het is eigenlijk nooit voorbij want je blijft levenslang toegang houden en je kan dus volgende keer gewoon weer mee doen. xxxxxxx

   1. Jeannette

    En wat ik nog vergeten ben, is dat ik ook nog eens van 4 kilo ballast verlost ben tijdens deze detox.
    Echt helemaal geweldig! Ik heb me in tijden niet zo goed gevoeld. Dus ik blijf zeker doorgaan, en volgende ronde ben ik weer van de partij. Zeker weten! xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *