Slank & Gezond FAQ

1) Waarom zou ik kiezen voor het Slank & Gezond 12 stappenplan?

Omdat ik het beste van mezelf geef, elke dag opnieuw. Mijn klanten zijn mijn “celebrities”, waar ik de rode loper voor uitgooi. Mijn missie luidt : Ik blijf in je geloven, sterker dan je zelf doet.

Afslanken of kiezen voor een GEZONDE LEVENSSTIJL is soms doorzetten, obstakels overwinnen, naar feestjes gaan en even niet afslanken. Als eetcoach weet ik dit maar al te goed. Daarom is het mijn absolute wens er voor jou te zijn en te blijven. Met je mee te strijden, te lachen, te vieren en soms te wenen . Maar één ding weet ik zeker : het kan. Je kan je doel bereiken.

2) Moet ik calorieën tellen?

Neen. Tellen maakt je alleen maar gek. Het is natuurlijk een eenvoudige wetenschap : wat je eet, moet je verbruiken. Toch komt er veel meer dan alleen maar het calorieverhaal bij kijken. Het programma leert je om naar je lichaam te luisteren en honger van trek te onderscheiden. Op den duur wordt portiecontrole een vanzelfsprekend iets.

3) Zijn er garanties dat ik mijn streefgewicht behaal?

Je kent het antwoord hier vast zelf op. Omdat ik enkel de tips kan geven, maar jij ze dient toe te passen, hou je zelf de verantwoordelijkheid hiervoor. Jij hebt je succes zelf in handen. En dat is goed nieuws, want dat is waar het hoort te zijn. Als je de tips volgt, ben ik er zeker van dat je kan afslanken.

4) Ik moet niet afslanken. Is dit programma dan ook iets voor mij?

Absoluut. Het noemt dan ook slank en gezond. Gezond is altijd de basis.

5) Mag ik snoepen?

Ja zeker. Ik moedig je zelfs aan om af en toe eens helemaal gek te doen. Maar niet alle dagen natuurlijk. En je zal merken dat wanneer je het programma goed volgt, je snoeptrek vermindert en zelfs helemaal kan verdwijnen.

6) Ik ben bang van het jojo-effect.

Daar heeft u groot gelijk in. De meeste diëten leiden tot vaak nog meer gewicht dan voor je met het dieet startte. Maar dit is GEEN DIEET!!! Dit is een levensstijl plan met GOEDE GEWOONTEN.

7) Moet ik dure eetwaren en/of supplementen gebruiken?

Neen. Je kiest zelf wat je eet.

8) Heb ik speciale keukenapparatuur nodig zoals een droogoventje?

Neen. 90% van de recepten vragen niet om een droogoventje. Ik voeg er wel enkele droogovenreceptjes toe voor de Raw Foodies die dit wel in huis hebben.

Je hebt wel een mixer of blender nodig.

9) Moet ik een dokter raadplegen vooraleer ik dit programma volg?

Het is altijd een goed idee om je huisarts in te lichten. Deze zal blij zijn te horen dat je van GEZONDE VOEDING een GEWOONTE wil maken. Maar dit programma is geenzins een vervanging voor eender welke behandeling die voorgeschreven of aangeraden werd door je dokter.

10) Een andere vraag?

Stel ze gerust info@legallyraw.be en ik help je graag verder.

 

 

2 gedachten over “Slank & Gezond FAQ

 1. Bert Ruijters

  Katinka,
  Zou u voor mij het blog eens willen lezen van de groene vrouw (groene vrouw.nl) waarin zij beweert dat groene smoothies helemaal
  niet zo gezond zijn en al helemaal niet koud op je nuchtere maag.
  Ook geeft zij een voorbeeld van een vrouw die leververvetting kreeg door
  het gebruik van smoothies.(alcohol)
  Ik zou gaarne uw reactie tegemoet zien daar ik nu niet meer weet of ik door moet gaan met het maken van ‘gezonde’ smoothies.

  Reageren
  1. Katinka Bericht auteur

   Ik heb het artikel gelezen en dit is mijn bevinding:
   1) Ze maakt een juist onderscheid tussen sappen en smoothies en dit doen vele mensen niet. Een sap is niet hetzelfde als een smoothie. (zie ook: http://www.youtube.com/watch?v=0up6xVR2ygg)
   2) Je moet naar mijn mening geen extra vetten tesamen met fruit of groenten eten om deze te kunnen verteren. Anders zou een appel eten apart onverteerbaar/onopneembaar zijn???? Daar hoef je geen wetenschapper voor te zijn om dit onlogisch te vinden. Natuurlijk heb je wel gezonde vetten nodig in je eetpatroon, maar een avocado in je salade of wat nootjes tussendoor zijn ruim voldoende.
   3) Een smoothie kauwen is een goed idee om de koolhydraten voor te verteren. Het mixen echter geeft ook al enige voorvertering. Het opgeblazen gevoel komt vaak ook van een verkeerde voedingsvolgorde. (zie ook : http://www.youtube.com/watch?v=c0gFso_VbDw)
   4) Het gisten (net zoals druiven gisten naar wijn of appel naar appelazijn) heeft ook weer te maken met voedselvolgorde.Vandaar dat het net een goed idee is om ze als ontbijt te nemen.
   Er bestaan verschillende visies en zelfs de ene dokter spreekt de andere tegen en de ene dieetguru spreekt de andere tegen (zie ook deze engelstalige video : https://www.youtube.com/watch?v=2zVxA6yipv4)
   Ik volg wat met mijn opleidingen maar ook mijn logica resoneert en waar mijn lichaam zich erg goed mee voelt. Zie ook mijn video ove rhet bos door de bomen zien : http://www.youtube.com/watch?v=HyJdiRWgRf8

   Reageren

Geef een reactie

Or

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *