Waarom Raw Food?

Het korte antwoord is : OMDAT HET WERKT!

Het lange antwoord is :

RAW FOOD BEVAT VEEL MINDER GIFSTOFFEN

Het eerste voordeel is dat je veeeeeel minder gifstoffen inneemt via je voeding en je het dus voor je lichaam veel makkelijker maakt omdat het veel minder tijd en energie moet steken in het elimineren van gifstoffen. Op die manier reinig je je lichaam en kan het zichzelf ook makkelijker zelf genezen en regenereren. Je krijgt meer energie.

RAW FOOD LEIDT JE NAAR JE JUISTE GEWICHT

Een ander voordeel is dat je makkelijker je juiste gewicht bereikt. Je lichaam houdt namelijk vet bij om gifstoffen in te kapselen. Daarom is het vaak onmogelijk om de laatste 5 kilo kwijt te raken.

RAW FOOD BEVAT MEER VITAMINEN & MINERALEN

“Levend” voedsel bevat nog alle voedingsstoffen, die ons lichaam op cellulair niveau voeden. Vele vitaminen en voedingsstoffen worden vernietigd of beschadigd wanneer ze gekookt, gestoomd of gebakken worden. Je krijgt dan lege voeding die je maag wel vult, die je misschien ook wel lekker vindt, maar waar je lichaam niks mee kan.

RAW FOOD BEVAT VEEL ENZYMES

Enzymen zijn belangrijk voor de vertering. Een enzyme-rijke voeding vertraagt het verouderingsproces. Maar enzymen zijn zeer hittegevoelig en worden sowieso in gekookte voeding vernietigd. Het verteren van je voeding vraagt veel energie van je lichaam. Als je weinig enzymen via de voeding binnen neemt, moet je lichaam nog harder werken om te verteren en dit vermindert de energie.

RAW FOOD BEVAT DE GOEDE EIWITTEN

Plantaardige voeding bevat ook proteïne (eiwitten). Waar anders zouden olifanten en stieren hun spieren vandaan halen? We zijn opgegroeid met de idee dat we onze eiwitten vooral uit vlees en vis moeten halen. En inderdaad, daar zit heel wat proteïne in.

Maar er is een groot verschil! De proteïne uit planten is van een veel hogere kwaliteit en dat is waar ons lichaam om vraagt. De celwand van plantaardige proteïne bestaat uit vezels, die goed zijn voor onze darmwerking. De celwand van dierlijke proteïne bestaat uit cholesterol.

RAW FOOD ONTZUURT JE LICHAAM

Als je Raw Food op de juiste manier integreert (zie mijn programma : “Detox voor Vrouwen” of “Slank & Gezond”), dan kan je de zuren in je lichaam neutraliseren.

Wat zijn zuren? Zuren zijn afvalstoffen die we vergaren door het eten van bewaarmiddelen en kunstmatige voeding, eiwitdiëten, light-producten, door onze huid te verzorgen met producten die gifstoffen bevatten, door stress, door emotionele problemen, door een te druk bestaan, door een vervuilde omgeving zoals midden in de stad werken of wonen, … Verzuring kan leiden tot verscheidene ziekten.

Wil jij starten met Raw Food maar je weet niet goed hoe?

Wens je je kennis te verhogen? Volg mijn blog – ik schrijf wekelijks meerdere artikels hier.

Wil je van start gaan met begeleiding? Neem dan een kijkje bij de coachingprogramma’s hier.

 

ps: Ben jij zelf coach, trainer of therapeut en wil je klanten vinden via het internet, neem dan een kijkje op www.power2bloom.be

 

Protected by Copyscape Online Plagiarism Software